Tamer DÖVÜCÜ

1967 yılında doğan Tamer Dövücü, A.Ü. Siyasal Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. Üniversite yıllarında hayat, felsefe ve toplum üzerine okumaya başladı. Mezuniyet sonrası bankacılığı meslek olarak seçti ve 1993 yılında müdür unvanını aldı. Çoğu Genel Müdürlükte geçen 7 yıl boyunca ekonomik sistem ve işletme konularında bilgi sahibi oldu. Krediler ve Kurumsal Pazarlama bölümlerinde 3 yıl yönetici olarak çalışan Dövücü, bu yıllarda aynı zamanda yüksek lisans çalışmasını bitirdi ve ekonomi dalında doktora çalışmalarına başladı. Kişisel gelişim ve psikoloji, özellikle de yönetimde insan ilişkileri dikkatini çekiyordu.

1997 başında bankacılıktan ayrılıp, Londra’da bazı büyük Türk firmalarının temsilciliğini üstlenerek uluslararası iş dünyası üzerinde gözlem yapma fırsatı buldu.

Daha sonra İngiltere ve ABD’de NLP ve yönetimle ilgili practitioner, master practitioner ve trainers training eğitimlerine katılan Tamer Dövücü, “Türkiye’den NLP ve Sibernetik Uygulamaları I” kitabında deneyimlerini okuyucuları ile paylaştı. Bireysel (kişisel gelişim) NLP uygulamaları ve eğitimci olarak 20.000 saatin üzerinde deneyim sahibi oldu.

Dünyada konusunda en prestijli ve en büyük psikoterapi enstitüsü olan Milton H.Erickson enstitüsünün Türkiye’deki kurucu başkanı da olan Dövücü bu enstitünün ABD’ deki başkanıyla ve doktor ve psikologlardan oluşan bir ekiple birlikte 2 yıldır psikoterapi eğitimleri düzenlemektedir.

NLP’nin kurucusu Richard Bandler’ın Society of NLP organizasyonuna üye olup, ortak çalışmaktadır.

Türkiye’de ilk modelleme uygulamalarını yapmıştır. Neuro-Linguistic English ilk büyük çalışmadır. Tasavvufun modellenmesi ve kilo verme konusundaki çalışmaları belli bir aşama kaydetmiştir. Yurt içinde ilk NLP practitioner ve NLP master practitioner kurslarını açarak uzman yetiştirmiş ancak 2006 yılında bu eğitimleri bırakmıştır. NLP ve Kişisel Gelişim Dergisi’nde yayın yönetmeni olup, Beyaz Yayınlarının ayrıca yayın yönetmeni olarak pek çok kişisel gelişim kitabının editörlüğünü yapmıştır.

İş dünyası üzerinde de çalışmalar yapan Dövücü eğitimci, danışman ve mentör olarak Türkiye’nin belli başlı pek çok kurumuyla ortak çalışmalar yapmıştır. Bir ara Eczacıbaşı bayan voleybol takımının mentörlüğünü de yapan Dövücü, spor dahil pek çok alanda davranış bilimlerinin önemini yaşayarak öğrenmiştir.

2003 yılı sonundan bu yana Yeditepe Üniversitesiyle ortak çalışmalar yapan Dövücü, Yeditepe Üniversitesi  Davranış Bilimleri ve NLP Uygulamaları ve Araştırmaları yöneticisidir.

Şu anda “Optimum Denge Modeli” adını verdiği disiplinler arası ortak bir model üzerinde çalışmaktadır.